Kelder, toilet

In de kelder
hangt een briefje bij de meters, zodat ik kan bijhouden wat ik verbruik aan gas, electra en water. Meten is weten en dan kun je wat gaan veranderen.
De voorraad bestaat uitsluitend uit 100% bio en veganistische voeding. Dat is logisch, want gangbare producten brengen schade toe aan het milieu en ook aan jezelf. Kleur, geur en smaakstoffen, hormomen en gifrestanten zijn echt niet goed. Veganistisch? Slachthuizen zijn een van de meest trieste plaatsen op de wereld en onnodig. Ook voor zuivelproducten gaan dieren naar het slachthuis. Meer over veganisme vind je elders.
Ik bewaar mijn spullen in oude pindakaas- en andere goed schoongemaakt potten. Zo blijft het goed, zie je wat er in zit en de pot wordt nog wat langer gebruikt voordat ie in de glasbak belandt.

Toilet
Een emmer water om de kleine behoefte door te spoelen. Bezoek kan de stopknop van de stortbak gebruiken. Voor mensen met geld bestaan er fantastische systemen waarmee je met gefilterd regenwater kunt wassen en doorspoelen. Doen als je geld teveel hebt! Geen onnodige geursprays [die je wel redelijk verantwoord hebt als je perse wilt...], wel een wc-reiniger uit de natuurwinkel. Tampons en maandverband heb je van biologisch katoen. Toiletpapier van gerecycled, ongebleekt papier. Een bosje lavendel uit eigen tuin en blaadje erbij om te lezen, klaar. Stank?, raampje open of even een veganistisch kaarsje [kokosvet, parrafine. Stearine is vaak dierlijk] branden.