Werkruimte

Een slaapkamer is als werkruimte ingericht. Hier staat dan de laptop van Joop. Zelf had ik geen PC, ik vind het nog steeds jammer dat we denken dat we niet zonder kunnen. Ons leven verandert hierdoor enorm en volgens mij niet ten goede. Hoe dan ook, om onze idealen te verspreiden is dit het water die ik bij de wijn heb gegoten. Een laptop is wel energiezuiniger dan een gewone PC. De stroom die ik gebruik is natuurlijk groene stroom van Echte Energie. Geld voor zonnepanelen heb ik helaas niet, als je dat wel hebt, doen! [en laat Joop ze dan voor een prikkie leggen!] Al die informatie voor deze website moet natuurlijk ergens worden vastgelegd, daarvoor zijn we nog op zoek naar de meest groene aanbieder. Niet alleen mijn eigen stroomverbruik in huis is belangrijk, maar ook wat elders voor mij wordt geproduceerd.
Wat is hier nog meer te vinden? Kringlooppapier, tweedehands mappen, milieu- en diervriendelijke lijm, gerecyclede enveloppen [daar plak je gewoon een sticker overheen of je beplakt alles met mooie natuurfoto's uit oude tijdschriften], agenda's van kringlooppapier, etc. Eigenlijk ga ik voor alles wat ik nodig heb naar Bureaubewust, een heel erg leuke milieubewuste ‘kantoorboekhandel' in Utrecht, met ook andere leuke en verantwoorde dingetjes. De eigenaren zijn heel aardig en helpen je graag. Je kunt geloof ik ook online bestellen, zelf kom ik regelmatig in Utrecht dus ik ga naar de winkel. Op rommelmarkten en kringloopwinkels vind je overigens ook heel veel ‘kantoormateriaal', zoals ouderwetse lege schriften uit de jaren 80, perforators en mappen.
Pennen, rapen we vaak van straat op [echt waar!], verder is een ongelakt potlood het beste, schrijft ook buiten met slecht weer [als je dat zou willen...]. Een goede pen met navulbare patronen waar je een leven lang mee doet is iets wat je jezelf kado doet, of laat doen.