Dierenleed voorkomen

Elk dier heeft een uniek natuurlijk gedrag en een daarbij horend natuurlijke omgeving [habitat]. Alle dieren die gehouden worden, worden beperkt in hun natuurlijk gedrag.
De bio-industrie is een van de meest verschrikkelijke uitwassen van onze samenleving. Tijdens de fok, hun leven en de rit naar het slachthuis en daar ter plekke, een en al diepe ellende. Ze worden zo gefokt dat ze zo snel en zoveel mogelijk vlees, eieren, melk, wol, bont, opleveren. Ze worden als dingen behandeld, in plaats van als levende dieren met natuurlijke behoeftes. Als ze dan zo'n leven hebben gehad, korter dan normaal, worden ze op transport gezet naar het slachthuis. Sommige dieren worden levend over lange afstanden vervoerd. Omdat veel dieren zwak zijn of niet goed kunnen lopen of niet willen, worden ze hardhandig in en uit de vrachtwagens geladen.

Dieren worden echt overal voor gebruikt; eten [vlees, vis, schelp- en schaaldieren, eieren], veren, bont, leer, 'sport', 'amusement', verfkwasten, landbouw, dierproeven etc.
Stierenvechten vinden de meeste mensen wel een gruwelijke 'sport' die afgeschaft mag worden. Helaas gaat men door met het eten van dierlijke producten om de smaakpapillen te bevredigen, want nodig heb je dierlijke producten niet, terwijl dit minstens zo wreed is. Het wordt tijd om met andere dieren om te gaan als levende wezens die kunnen voelen, pijn kunnen lijden en hun eigen behoeftes hebben. Het wordt tijd dat ze met net zoveel respect behandeld gaan worden alsof het jezelf betreft. Het volgende filmpje kun je bekijken, woorden zeggen vaak niet genoeg. Beelden des te meer. Het is een erg pijnlijk filmpje! Je kunt ons altijd emailen als je meer wilt weten over veganisme, we helpen jou en de dieren graag.  

Van de meest voorkomende dierlijke producten hebben we een apart subkopje. De filmpjes zijn niet prettig om te zien, maar wel noodzakelijk om een duidelijk beeld te krijgen. Weet wat je eet!
Genoeg leed gezien en nu ervaren dat veganisme echt fun is? Ga naar www.watmaakt.suzette.nu!

Koeien bevrijden zichzelf? Klik hier

http://www.animalfreedom.org/paginas/informatie/misstanden.html, www.biteback.be en www.peta.nl voor uitgebreide info over dierenleed.