Gezondheid

Heel apart vinden we het, dat sommige mensen denken dat onze veganistische voeding niet gezond is en die van hen wel. 

De meeste mensen eten te veel, te veel vlees en zuivel en de verkeerde vetten, met de bekende hart- en vaatziekten tot gevolg. 

Osteoporose [botontkalking], komt nergens zo veel voor als in landen waar de meeste zuivel wordt geconsumeerd, bijv. Zweden en Nederland. 

Als je niet biologisch eet, krijg je bovendien nog een hoop medicatie [hormonen en antibiotica] in je lichaam via dierlijke producten. 

Antibiotica worden gegeven aan dieren. Er is een risico dat je immuun raakt en dat antibiotica niet meer werken als je het zelf ooit nodig hebt. 

Bovendien worden er  heel veel ziektes veroorzaakt door het houden van dieren.
BSE, varkenspest, MKZ, kippengriepvirus, Mexicaanse griep, enz. 

Een gezonde levensstijl bestaat uit voldoende beweging, drinken [water], [donkergroene] groenten, fruit, graanproducten, noten, peulvruchten, gezonde vetten en B12 als supplement.

Dat vinden wij niet raar, jodium voegen we ook toe omdat er niet voldoende jodium in de grond zit.  Vitamine D2 wordt vaak [helaas vaak D3 = dierlijk], aan margarines toegevoegd, omdat er in de winter te weinig zon is voor voldoende aanmaak van vit. D in je huid. Dus waarom geen B12 toevoegen, [gebeurt overigens ook steeds vaker] als daarmee zoveel leed voorkomen kan worden? 

We gaan er even vanuit dat je dus redelijk gezond eet, iedereen weet op zich wel wat gezond is of niet. Snoep, cola, patat, chips, gebak, chocola... of:
Banaan, dadel, noten, appel, wortel, aardbei... duidelijk toch wat er gezonder is. 

Op de subpaginas in het kort even de meest belangrijke punten van aandacht voor een gezonde voeding.

Voor meer info kijk op www.vegetarisme.be/voeding.