Joop en Alexandra postuum

 

Lieve lezer,

Hartelijk dank dat u deze website bezoekt.

ALEXANDRA: geboren: 31-07-1967, overleden:: 17-12-2019 RIP

Het is nog steeds moeilijk te bevatten en ook hier te moeten melden, echter, ook mijn lieve, dierbare zusje Alexandra is inmiddels overleden. Kort na joop, namelijk 7 weken later, besloot zij niet meer verder te willen leven. Ze kon het niet langer verdragen zonder haar geliefde joop alleen verder te moeten leven. Voor ons als familie een zware, droevige tijd, waarschijnlijk voor haar een bevrijding, want ze kampte ook al haar hele leven met een chronische ziekte, waar haar levenskwaliteiten ernstig onder te lijden hadden. Alexandra heeft lang gestreden, zowel voor zichzelf als voor moeder Aarde, om de mensen duidelijk te maken dat er een enorme ommekeer moet plaatsvinden, willen we niet de hele aarde vernietigen, maar onze mooie planeet redden van een grote catastrofe, zowel voor onszelf als de generaties na ons. We zijn geen heiligen en hebben nog een lange weg te gaan naar dat wat bewustwording heet, maar veel ligt al opgeslagen in ons onderbewustzijn. We weten vaak toch wel wat goed is, maar handelen er niet altijd naar. Bezie onze wereld in een nieuw perspectief en wees waarachtig, de tijd zal ons leren en helpen het juiste te doen. Mogen wij daar kracht uit putten.

Joop Boer en Alexandra Hendrikx hebben mijns inziens veel voor de aarde betekend. Zij zullen dat nooit genoeg hebben gevonden, maar laat ze dan op zijn minst een lichtend voorbeeld zijn voor allen die moeder Aarde ook echt willen beleven als onze Moeder, zonder haar geweld aan te doen. Live in peace.

Deze website proberen we nog in de lucht te houden en bekijken dat telkens per jaar opnieuw.

Onderstaande tekst was nog van Alexandra zelf, nadacht joop was overleden.

Met dank en vriendelijke groeten,

Irene Hendrikx

 

 

joop boer is overleden

Geboren   Den Haag 19-09-1945
Overleden De Steeg  25-10-2019

Joop is in zijn slaap overleden, er was geen ziektebed

joop schreef zijn naam altijd met kleine letters

idealist: veganist, anti-kernenergie activist/specialist [AKB-er], bioloog, anti-auto, energiedeskundige, schrijver, milieuactivist, tuinder, lezer [wetenschappelijk en ontspannend], fietser, natuurliefhebber, kleine voetafdruk, biologisch voedsel eter, schaker, bridger, zonnepaneel installateur en nog veel meer...

Ik, zijn geliefde sinds 2006, geregistreerd partner en samenwonend met joop sinds 2011, blijf alleen achter zonder mijn joop met wie ik onafscheidelijk was verbonden in voor- en tegenspoed. Joop en ik deelden dezelfde idealen, deze website was dan ook ons gezamenlijk project.

Joop zou het fijn hebben gevonden als mensen hem niet bijzonder hadden gevonden, maar als zijn idealen wat meer 'common' waren geworden.

Hard nodig in deze tijd van klimaatverandering! Meten is weten, joop was erg van de cijfers en de wetenschappelijke onderbouwingen. O, wat wist hij veel! Wat kon hij het goed brengen.

Toch vond hij dat zijn boodschap om een andere, minder schadelijke, levensstijl nauwelijks gehoor kreeg.
Daarmee bedoelde hij dan, dat mensen hun gedrag niet aan willen passen die nodig is om bv. : de klimaatverandering tegen te gaan, dierenleed te verminderen, neoslavernij uit te bannen, om weer schone lucht, water en bodem te krijgen etc.

Joop [en ik ook niet] kon niet begrijpen waarom zo weinig mensen hun decadente, [ja zo noemde hij dat] levensstijl niet aan wilden passen, terwijl de gevolgen inmiddels toch overduidelijk zijn. Overstromingen, smeltende ijskappen, plastic in de oceanen, afname van de biodiversiteit, droogtes, luchtvervuiling, opwarming van de aarde, bosbranden, verwoestijning, klimaatvluchtelingen...
Hoeveel nieuws wil iedereen nog horen, waar wachten de mensen op,...op de overheid, de industrie? Laten we allemaal aan de slag gaan!

Daarom is de voetafdruk ook zo belangrijk, daarmee meet je of je wel een ''eerlijke' voetafdruk hebt. Willen we het tij nog enigszins keren, dan is een voetafdruk van 1,8 ha noodzakelijk. Doe mee!
https://www.voetafdruk.eu/voetenbankdekleineaarde/quickscan.pdf

Op joop zijn pagina zal ik nog wat links en reacties plaatsen ivm zijn overlijden.

Voor allen die joop hebben gekend, houdt zijn idealen 'levend', daar zou je hem vooral een plezier mee doen.

Sterkte voor allen die hem lief hebben gehad

Alexandra

ps deze site blijft nog wel even bestaan, maar ik weet niet hoe lang nog.

Ik wil alvast een tip geven waar je nog meer informatie kunt lezen voor een groenere levensstijl https://www.greenevelien.com
Zij geeft ook eco-weekenden!

 

LAKA heeft een liefdevol bericht in hun nieuwsbrief geplaatst
https://www.laka.org/nieuws/2019/joop-boer-1945-2019-11667

 

aanvullingen met een link graag naar:
info-at-leefbarewereld.nl